November2 2019

25 år på Københavns Rådhus

Finn Rudaizky om kommunens og politikernes attitude i relation til jøder og Israel

Torsdag den 28. november 2019 i Borgerrepræsentationens mødesal på Københavns Rådhus

 

Uanset partipolitisk farve har kommunalpolitiker gennem 25 år, tidligere formand for det daværende Mosaisk Troessamfund, Finn Rudaizky, kæmpet for de sager, som har stået hans hjerte nært. Og det er ikke altid gået hel stille af sig.

Tidligt begyndte Rudaizky at advare mod den snigende antisemitisme i samfundet og i alle 25 år har han talt imod dem, der negligerer faren for antisemitisme. Hans markante udtalelser, hvad enten det drejer sig om bevogtning af jødiske institutioner, terrordrabet foran Synagogen og Krudttønden eller det stigende antal hate-crimes, som jøder særligt i København er blevet udsat for, har både udsat ham for kritik og har ud over dagbøder i byretten også midlertidigt kostet ham retten til at sidde i Københavns Borgerrepræsentation og i Region Hovedstaden.

Men Finn Rudaizky kæmper ufortrødent videre.

Vi ønsker jubilaren tillykke med de 25 og er glade for, at han har inviteret Salon Schmuus inden for Rådhusets mure, hvor han vil fortælle om kommunens og politikernes attitude i 25 år i relation til jøder og Israel. Foredraget vil blive belyst med konkrete eksempler fra hans tid som folkevalgt på Københavns Rådhus.

Der vil være en let servering efter foredrag og debat.

Mødested og mødetidspunkt: oplyses ved tilmelding

Tilmelding nødvendig på lehrerski@gmail.com eller FB-besked.