Februar 2020

Saul Bellows Chicago

Søndag den 16. februar 2020

 

Den amerikanske jødiske forfatter, Saul Bellow (19152005) regnes blandt de største amerikanske romanforfattere efter 2. verdenskrig. Hans gennembrudsroman var Herzog i 1964 og efter romanen Humbolds gave i 1974 modtog han Nobelprisen i litteratur i 1976. Hans bøger har høstet stor anerkendelse både blandt kritikere og publikum, og flere af bøgerne er prisbelønnede. Et gennemgående tema er det moderne, urbane menneskes forsøg på at finde sin plads i samfundet, ofte med baggrund i en jødisk identitet.

Foredraget giver eksempler på hvordan Bellows noveller og romaner benytter Chicagos urbane landskab, dens multietniske dynamik og jødiske karakterer til at skabe en helt speciel Chicago stil. Bellows værk skaber en enestående litterær ikonografi om Chicago, Amerikas ‘second city’.

Jan Schwarz, som er docent i jiddisch ved Lunds Universitet, har selv undervist i Chicago og hans forfatterskab spænder vidt. For øjeblikket arbejder han på et forskningsprojekt om Isaac Bashevis Singer og har oversat den jiddische digter Abraham Sutzkevers prosaværk og memoirer fra Vilna-ghettoen

Tilmelding på lehrerski@gmail.com eller FB-besked. Pris kr. 50