November 2017

Samtale om tro, overtro og undertro

Ulla Henningsen læser op af Stig Dalagers roman ”Rabbiens sidste dage – en religiøs genfortælling”

Ulla Henningsen og Stig Dalager

Tirsdag den 7. november 2017

I ‘Rabbiens sidste dage’ rokker Stig Dalagers tekst ledsaget af Martin Bigums tegninger ved den almindelige fremstilling af Jesus, idet hverken Jesus eller Judas fremstår som i de kanoniserede evangelier. Ligeledes er romernes og jødernes rolle i forbindelse med Jesus’ korsfæstelse nyfortolket. Rabbiens sidste dage er en fri fortolkning af historien om den jødiske vandreprædikant Josua ben Josef, bedre kendt som Jesus af Nazaret. Bogen handler om Jesus’ begivenhedsrige sidste dage omkring år 34. En historie, der ikke er mindre dramatisk end den gamle fortælling, vi kender, og dog ganske ny.

Weekendavisen: “Om den gode fortælling siger den tyske filosof Walter Benjamin, at den bærer spor af den fortællende, ligesom lerskålen bærer sporene af pottemagerens hånd”. Rabbiens sidste dage bærer spor af forfatterens og billedkunstnerens hånd, og det er positivt ment”. I Politikens femstjernede anmeldelse hedder det: “Enhver generation fortjener sin egen gendigtning af urteksterne … her er det gjort. Halleluja!”

Forfatteren Stig Dalager er ikke kun berømt både i Danmark og i udlandet, men han er også personligt kendt af Salon Schmuus’ gæster. Denne gang vil han tale om sin nye bog og de mange spørgsmål værket inspirerer til. Ulla Henningsen er højt elsket skuespiller, sanger og komponist, vores allesammens Iben Skjold-Hansen fra Matador og Liva Weel i Kald mig Liva.

Tilmelding er nødvendig på lehrerski@gmail.com eller Facebook. Pris: 40 kr.