Februar 2023 Danske jøder 400 år i Danmark

Merete Næsbye Christensen, Martin Schwarz Lausten og Otto Rühl

Søndag den 19. februar 2023

En spændende bogudgivelse er på vej i anledning af 400-års jubilæet for danske jøder i Danmark. Desværre er bogen forsinket og bliver ikke færdig til vores arrangement.

Bogens bidrag er skrevet af en kreds af ikke-jøder, der hver især beskriver deres syn på dansk-jødisk liv og historie og dens betydning for majoritetssamfundet.

Det er lykkedes os at invitere tre af dem, den tidligere leder af Carolineskolen, historie- og religionslæreren Merete Næsbye Christensen, teologen, professor emeritus i kirkehistorie Martin Schwarz Lausten med et omfattende forfatterskab, bl.a. hans værk om folkekirkens forhold til de danske jøder og historie- og religionslæreren Otto Rühl, der er stiftrådsmedlem, formand for Dansk-Israelsk Selskab og menighedsrådsformand. De fortæller om deres tanker bag deres bidrag til bogen og hvordan de se på de danske jøder derfra hvor de står.

Tilmelding er nødvendig lehrerski@gmail.com eller FB-besked. Pris kr. 60, som skal betales i forvejen. Mobil pay 30290399 eller konto 9570-0011627609. Pga. begrænset deltagerantal er tilmelding kun gyldig efter betaling.