Maj 2022

Mindelunden og Ryvangen Naturpark

Søndag den 15. maj 2022

Byvandring med Morten Lander Andersen

Kom med til Mindelunden for de henrettede modstandsfolk og på en naturskøn vandring i Ryvangen Naturpark

De fleste kender til og måske har også været i Mindelunden til kransenedlæggelse.

Men kender du også historien bag Mindelunden? Ved du, at den er beliggende i det tidligere militære øvelsesterræn for Ingeniørkasernen og fra 1943-1945 blev brugt som henrettelses- og begravelsesplads for danske modstandsfolk? Anlægget er blevet udvidet flere gange, senest i 1990, men stedet står stort set som det gjorde ved indvielsen i 1950.
Under vores tur ser vi også grave, mindesmærker og monumenter for de omkomne modstandsfolk, som aldrig er blevet fundet, dem som omkom i koncentrationslejre og til søs, samt de soldater, som mistede livet under besættelsen og hører historierne om deres skæbner.

Ryvangen naturpark er en meget smuk offentlig park, men ikke særlig naturlig, da det var militæret der i 1893 købte området og omformede det kraftigt. Først i 1998 blev det til en naturpark, hvor naturen får lov at udvikle sig rimeligt frit. I parken går vi på opdagelse efter spor af militæret gemt i denne grønne oase.

Morten Lander Andersen er cand.mag. i historie og religion. Han har siden 2014 organiseret kyndige og underholdende byvandringer, skrevet bøger og er aktiv i Østerbro Lokalhistorisk Forening. Morten har allerede vist os rundt på Østerbro i 2017 og på Christianshavn i 2021 med kæmpesucces!

Turen varer ca. 2 timer.

Tilmelding er nødvendig lehrerski@gmail.com eller FB-besked. Pris kr. 60, som skal betales i forvejen. Mobil pay 30290399 eller konto 9570-0011627609

Alle covid-19 restriktioner til den tid overholdes: afstand, sprit, masker

Pga. begrænset deltagerantal er tilmelding kun gyldig efter betaling.