Oktober 2022

Nørrebro byvandring

Byrundtur med Garbi Schmidt

Søndag den 2. oktober 2022

Jøder, katolikker, muslimer: Nørrebro har været hjem for flere religiøse grupper igennem tiden. På denne tur vil vi dykke ned i den religiøse mangfoldigheds betydning for kvarteret, både før og nu. På turen igennem Nørrebros gader vil vi hører om jødiske indvandrerfamilier, om katolske nonner, om muslimske processioner og moskeer, og vi vil møde de konkrete aftryk, som forskellige religioner og religiøse minoriteter har sat og fortsat sætter på kvarteret. Vandringen er for den, som er nysgerrig på den religiøse mangfoldigheds betydning for Nørrebro – og Danmark – i fortid og nutid… 

Garbi Schmidt er professor i kultur og sprogmødestudier på Roskilde Universitet. Hendes sidste bog, ”Den første ghetto”, der fik 5 stjerner i Berlingske, var emnet for hendes velbesøgte foredrag i Salon Schmuus i foråret.

Tilmelding er nødvendig lehrerski@gmail.com eller FB-besked. Pris kr. 60, som skal betales i forvejen. Mobilpay 30290399 eller konto 9570-0011627609. Pga. begrænset deltagerantal er tilmelding kun gyldig efter betaling.

Alle covid-19 restriktioner til den tid overholdes: afstand, sprit, masker