Marts 1922

LAST FOLIO

Onsdag den 16. marts

Kirkeby-broen, Den Sorte Diamant, Søren Kierkegaards Plads 1

https://lh4.googleusercontent.com/V203_MEjTV2mWDZK8xThJm5TwYWbXrvRNjXCyzAPfz_vwmbfWuqob5o0ByGvH2OFuJnwrkBFuqoW0PkU42sCDCfCIXDjiemuQCrBXJdXgH1vyl8C1cgwFzgsDsv26PLRf4BP_1wS

Den vidunderlige fotoudstilling Last Folio af canadisk-slovakisk Yuri Dojc dokumenterer det jødiske samfunds skæbne i Slovakiet. Udgangspunktet er fundet i en efterladt skole, der stod akkurat som den dag, eleverne blev deporteret til KZ-lejre: med åbne kladdehæfter, bøger og sukker i skabene. I 2006-2007 fotograferede Dojc de efterladte genstande og har med portrætter foreviget dem som de eneste overlevende fra en forsvundet kultur.

Udstillingen med den tilhørende film af den verdensberømte britisk-slovakiske filmproducer Katya Krausova og reception efter filmen  er en central begivenhed for Den Jødiske Kulturfestival i juni i år.

Salon Schmuus har fået lov til en eksklusiv visning af udstillingen til 2×12 personer, guidet af Katya Krausova selv, som også er kurator på udstillingen, der har allerede været vist over hele verden.

Samtalen med Katya vil først og fremmest handle om kulturens og især bøgers ødelæggelse i historiens løb.

Tilmelding udelukkende til lehrerski@gmail.com

Arrangementet er gratis.

Husk! Der er kun 2×12 pladser

Først til mølle!